Сайт Українського клуба фанів FIAT Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT

ФотогалереяФотогалерея   FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Добло 2005 1.9JTD проблема з живленням компьютера двигла

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> FIAT Doblo
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
MyKoLa_4WK
Amico

Amico

Знак зодиака: Козерог

СообщениеДобавлено: Вс Июн 22, 2025 14:30    Заголовок сообщения: Добло 2005 1.9JTD проблема з живленням компьютера двигла Ответить с цитатой

Вітаю, шановне панство!

Залишив повідомлення в курилці, але там нема активності, тому також створю нову тему.

В мене добло 2005 jtd першого покоління facelift (223).

Brand FIAT PROFESSIONAL
Name DOBLÒ [DOBLO REST. 2005 (2005-....)]
MVS 119.713.2.0
MVSDesc PANORAMA 1.9 JTD 8V 105CV 77KW E4 DYNAMIC
Date 9/11/2005
Engine 1910 JTD 8V CF4 105CV/77KW (M84)
Variant PANORAMA DYNAMIC (V22)

Восені він перестав заводитись на холодну. Ну проблема відома, треба міняти свічи. Трохи спробував ще завестись, як потеплішало, ну і залишив стояти на зиму.

Зараз став заводити - не заводиться зовсім, навіть не хватає двигло. Став розбиратися - коли повертаю ключ, не горять лампи на панелі Check Engine та "працюють свічи накалу". Замінив свічи накалу, все теж саме. Перевірив старі свічи, 2 гаразд, 1 оборвана, і 1 коротке, спротив 0.

Тк не горить Check Engine я став підозрювати живлення компьютера керування двиглом. Підключив катушку реле R9 на пряму на ключ, і став заводитись Фіатик. Але горить Check Engine і помилку видає Р0685 - Engine control relay - open circuit main relay control. Пробував сбросити помилку - повертається.

Зараз я хочу розібратися і полагодити схему живлення компьютера, тк там зараз в мене під капотом радгосп з проводів, бо паятися на блок реле та запобіжників під капотом я не схотів, щоб живлення не йшло туди, куди не треба, а просто відкусив 2 ноги на реле на катушку, трохи залишив, и припаявся туди.

Я думаю, що у проводці десь порушення, але не можу знайти схему жгутів чи схему підключення компьютера. Компьютер Bosch EDC16C39 55200674. У книжках, що я знайшов в інеті, щось незрозуміле мені, бо пишуть 1,2,3 на правому роз'ємі то земля, а в мене 2,4,6 земля, 1,5 живлення. Також на картинках оті 1-5 контакти розташовані трохи по іншому - нижня пара 1,2, потім 1 контакт 3, потім пара 4,5. В мене 3 ряди по 2 пари, тобто контакт 4 на схемах є живленням, на тому ж місці як і в мене 5 живлення.

Скачав програму по фіатам, DTE Rel. 32.2.124, там також схема як у книзі.

В когось є електрична схема підключення компьютера? Або ідеї, що я роблю не так?
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
CreAtoR
Италоманьячище

Италоманьячище

Знак зодиака: Весы

СообщениеДобавлено: Пн Июн 23, 2025 07:47    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Для початку треба зрозуміти чи правильно ми читаєм книжку: нумерація контактів прописана для блоку, не для роз'єм у. І якщо дивитися на блок і на роз' єм, поставивши їх поряд, то контакти на них розташовані дзеркально один до одного.

Без картинок чи фото складно щось підказати конкретніше...

Помилку по реле видає, бо то реле мало би вмикатися іншим блоком керування, як я вважаю, оскільки тепер (після ампутацій та пайки) блок не бачить реле, то і видає помилку. Я би шукав причину, чому не вмикається штатно ото реле. Може вона ключ не бачить, чи ще щось.

т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
MyKoLa_4WK
Amico

Amico

Знак зодиака: Козерог

СообщениеДобавлено: Чт Июн 26, 2025 17:53    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

на роз'ємі контакти підписані, я думав, що нумера ті й самі на роз'ємі на ЕБУ. Я можу прислати фото, але я не знаю, що фотографувати, аде в інеті є багато фоток блока мого, наприклад, https://carlabimmo.com/uploads/01fe92667b9e877240c8edeb2ea7c0b9.png. Там контакти підключення живлення співпадають з моїми.

Помилку я поки не чіпаю, я хочу розібратися саме з проблемою, чому не вмикається реле живлення. Мабудь, буду дзвонити усі ті провода, що є на схемі, і може знайду якусь систему. Я б вже давно продзвонив, але не співпадають контакти, і я не подумав, що інші можуть співпадати. Буду дзвонити усі і дивитись, що реагує.

Я не знаю, як мені оту диагностику проводити, бо якщо дзвонити жгути, потрібна схема, а якщо міряти напруги на зібраному, то туди хер підлізеш у ті делфі роз'єми.

Зараз набагато трудніше себе змусити робити її, бо вона заводиться і їде Confused . Зросла витрата дизелю, десь 10/100 в мене зараз, думаю, що перейшов в аварійний режим контролер. Треба робити, бо ЕБУ подумає, що досить, і стану десь через 500 км у полі...

edc16c39.png
 Описание:
 Размер:  276.32 KB
 Просмотрено:  7 раз(а)

edc16c39.png

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> FIAT Doblo Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

Перейти: