|
Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Зелений Италофан
Возраст: 52 Знак зодиака: Зарегистрирован: 06.05.2010 Сообщения: 135 Откуда: Обухів
|
Добавлено: Чт Июн 23, 2011 22:15 Заголовок сообщения: |
|
|
sudvit писал(а): |
А як, що оберти падають дуже повільно, що може бути?
Ця повільність падіння обертів не дає змоги правильно оцінити несправність. |
Можуть бути задири на плунжері в зоні дозатора із-за цього дозатор на плунжері пересувається з напрягом і внаслідок цього регулятор повільно перетягує дозатор в сторону зменшення дози, причина - бруд та (або) вода в солярі, лікується розборкою, чисткою насоса та притиркою дозатора до плунжера.
Буває що на насосі з убитим плунжером накручують пускову дозу для доброго пуску (на насосі закручується болт зверху що контриться гайкою на 13), але тим самим обмежують роботу регулятора і потім оберти знижуються повільно.
У вашому випадку пораджу викрутити той самий болт (під гайкою на 13) на пів оберта 180градусів і попробувати як буде працювати.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
sudvit Италофан
Возраст: 59 Знак зодиака: Зарегистрирован: 04.10.2010 Сообщения: 186 Откуда: Крым
|
Добавлено: Пт Июн 24, 2011 09:34 Заголовок сообщения: |
|
|
[quote="Зелений"] sudvit писал(а): |
У вашому випадку пораджу викрутити той самий болт (під гайкою на 13) на пів оберта 180градусів і попробувати як буде працювати. |
Взагалі мотор перестав заводитись, не хвата солярки. Можна болтом розташованим на ПНВТ в середині між вихідними патрубками на форсунки зробити вприск раніше тоді заводиться.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Зелений Италофан
Возраст: 52 Знак зодиака: Зарегистрирован: 06.05.2010 Сообщения: 135 Откуда: Обухів
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 06:10 Заголовок сообщения: |
|
|
sudvit писал(а): |
Взагалі мотор перестав заводитись, не хвата солярки. |
Значить закрутіть як було і пробуйте викручувати поступово, пробуючи як реагуватиме на пуск і на газ.
sudvit писал(а): | Можна болтом розташованим на ПНВТ в середині між вихідними патрубками на форсунки зробити вприск раніше тоді заводиться. |
Фразу не зрозумів, якщо ствердження - то помилкове, якщо запитання - то ні. Той болт на 12, то є пробка куди вкручується індикатор для установки моменту вприску відносно ВМТ, і тільки, вприск ним ви раніше не зробите ніяк.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
sudvit Италофан
Возраст: 59 Знак зодиака: Зарегистрирован: 04.10.2010 Сообщения: 186 Откуда: Крым
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 08:16 Заголовок сообщения: |
|
|
Той болт на 12, то є пробка куди вкручується індикатор для установки моменту вприску відносно ВМТ, і тільки, вприск ним ви раніше не зробите ніяк. |
То резьбова ось зі шлицем на якій контрагайка. Відпускаю конрагайку и положенням осі регулюється, що? Оберти двигуна-да, та момент вприску?
Від її положення залежить який дим із глушника. Чорніший чи біліший.
Написано момент вприску, а кількість подачі пального тоді чим регулюється? Тою осью із контрагайкою яка регулює оберти? Можете підказати, а та вісь з пружинкою та кроштейном з тросом від педалі газу має шлиц, та шкалу, поворотом її плоскою викруткою, що регулюється?
|
|
Вернуться к началу |
|
|
sudvit Италофан
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 15:43 Заголовок сообщения: |
|
|
Извиняюсь, что неправильно написал, та ось выше на крышке ТНВД, о которой я писал выше, а не посередине между выходными патрубками высокого давления на форсунки.
_________________ Fiat как чемодан без ручки. Нести тяжело, а бросить жалко. |
|
Вернуться к началу |
|
|
Зелений Италофан
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 23:09 Заголовок сообщения: |
|
|
sudvit писал(а): | Извиняюсь, что неправильно написал, та ось выше на крышке ТНВД, о которой я писал выше, а не посередине между выходными патрубками высокого давления на форсунки. |
Вот теперь написано правильно.
Я все нормально розумію, тому то можете писати російською.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Зелений Италофан
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 23:19 Заголовок сообщения: |
|
|
sudvit писал(а): | Написано момент вприску, а кількість подачі пального тоді чим регулюється? Тою осью із контрагайкою яка регулює оберти? Можете підказати, а та вісь з пружинкою та кроштейном з тросом від педалі газу має шлиц, та шкалу, поворотом її плоскою викруткою, що регулюється? |
Там де пружина і ричажок яким дається газ, то є вісь газу, сам ричажок ставиться на вісь на шліцах, там взагалі нічого не потрібно було чіпати, тим більше що я писав про гайку на 13, а там гайка на 10. Якщо можна то поставте ричажок на шліцах саме так як він стояв, там на торці вісі є риска, а на ричажку кілька рисок для орієнтиру, на крайняк можна настроїти по роботі мотора поступово перекидаючи ричажок по шліцах. Я завтра буду намагатися сфоткати для вас ті речі про які писав і вже з фотками все пояснити.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
sudvit Италофан
|
Добавлено: Сб Июн 25, 2011 23:57 Заголовок сообщения: |
|
|
Там де пружина і ричажок яким дається газ, то є вісь газу, сам ричажок ставиться на вісь на шліцах, там взагалі нічого не потрібно було чіпати, тим більше що я писав про гайку на 13, а там гайка на 10. Якщо можна то поставте ричажок на шліцах саме так як він стояв, там на торці вісі є риска, а на ричажку кілька рисок для орієнтиру, на крайняк можна настроїти по роботі мотора поступово перекидаючи ричажок по шліцах. Я завтра буду намагатися сфоткати для вас ті речі про які писав і вже з фотками все пояснити. |
Дуже вдячний за відповідь, але цокіт намагався видалити регулюванням ПНВТ, не вдалося. А з регулюванням розібрався. Стук-цокіт на малих обертах не вдається убрати. Так я писав вище 2 форсунки на малих обертах не працьюють. Міркую, що це форсунки не відкриваються на малих обертах, тому що малий тиск солярки. Видаляю шайби у форсунках вони починають лить солярку, а не вприскувать. Підвищується димність, чорного кольору.
Фото форсунки KDEL65P8, шайба на 8 медная между корпусом форсунки и ГБЦ.
Описание: |
Фото форсунки KDEL65P8, шайба на 8 медная между корпусом форсунки и ГБЦ. |
|
Размер: |
17.14 KB |
Просмотрено: |
372 раз(а) |
|
Последний раз редактировалось: sudvit (Вс Июн 26, 2011 20:13), всего редактировалось 2 раз(а) |
|
Вернуться к началу |
|
|
Зелений Италофан
|
Добавлено: Вс Июн 26, 2011 18:40 Заголовок сообщения: |
|
|
Не чіпайте нічого, відправив у ЛС.
_________________ Нація житиме доти, доки житимуть чоловіки, готові за неї воювати. |
|
Вернуться к началу |
|
|
Qstas Италоманьячище
Возраст: 39 Знак зодиака: Зарегистрирован: 22.03.2007 Сообщения: 8226 Откуда: Хануд
|
Добавлено: Вс Июн 26, 2011 19:25 Заголовок сообщения: |
|
|
Очень интересно описано выше.
О шумной работе двигателя.
Добавлю наблюдения из своей практики.
Не было упоминаний о распылителях которые создают не мало шума.
_________________ «Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом..»
Марк Твен |
|
Вернуться к началу |
|
|
Gjonn Италофан
Возраст: 53 Знак зодиака: Зарегистрирован: 13.02.2011 Сообщения: 161 Откуда: Ивановская обл. г. Кинешма
|
Добавлено: Пт Июл 01, 2011 11:33 Заголовок сообщения: |
|
|
Андрей К писал(а): | Уменьшение зазора на клапанах даст уменьшение тяги и прогорание клапанов. Стук (при живом моторе) сильно дают пальцы поршневой (требуется замена втулок пальцев) и подвисание распредвала - посадка как на семействе "самара", мотористы знают хорошо процедуру. Ну само собой плунжер и раннее зажигание. |
Доброго Всем дня!
По вопросу уменьшения зазора то я имел в виду допустимого по нагреву. Дизель греется меньше бензинки, а в зазорах у них разница не в пользу дизеля. Если условие по нагреву выполняется, то прогорание клапана исключено, зато открывание его происходит раньше, а закрывание позже, что позволяет эффективней наполнить камеру сгорания воздухом. Но это для создания рабочей смеси, факт конечно не мало важный, но все же он сейчас меня волнует меньше. А в остальном; втулки, пальца, поршня, клапана, направляющие, распред. вал - это все брал с нуля. Вал в постели проверял все в норме.
Извини что сразу не отреагировал на ответ, просто сейчас у меня нет возможности быть часто в "инете".
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Gjonn Италофан
Возраст: 53 Знак зодиака: Зарегистрирован: 13.02.2011 Сообщения: 161 Откуда: Ивановская обл. г. Кинешма
|
Добавлено: Пт Июл 01, 2011 11:42 Заголовок сообщения: |
|
|
Qstas писал(а): | Очень интересно описано выше.
О шумной работе двигателя.
Добавлю наблюдения из своей практики.
Не было упоминаний о распылителях которые создают не мало шума.
|
Не могу не согласиться, все именно так. Но распылители я хоть ставил не новые, проверял и настраивал их сам, отсечка как полагается. Вот форма распыла немного различается, но для форкамерного это не так уж и важно все распыляют в пыль. Единственно ставлю под сомнение саму принадлежность распылителей к данному двигателю, так как сам их не покупал. Для чего сейчас заказал все четыре BOSH именно по своему двигателю. Будем пробовать.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Зелений Италофан
|
Добавлено: Пт Июл 01, 2011 20:30 Заголовок сообщения: |
|
|
Gjonn писал(а): | Доброго Всем дня!
По вопросу уменьшения зазора то я имел в виду допустимого по нагреву. Дизель греется меньше бензинки, а в зазорах у них разница не в пользу дизеля. Если условие по нагреву выполняется, то прогорание клапана исключено, зато открывание его происходит раньше, а закрывание позже, что позволяет эффективней наполнить камеру сгорания воздухом. Но это для создания рабочей смеси, факт конечно не мало важный, но все же он сейчас меня волнует меньше. А в остальном; втулки, пальца, поршня, клапана, направляющие, распред. вал - это все брал с нуля. Вал в постели проверял все в норме.
Извини что сразу не отреагировал на ответ, просто сейчас у меня нет возможности быть часто в "инете". |
Клапан прогорає не тому що мотор перегрівається (на перегрітому моторі клапана ніколи не прогорають - скоріше виходить з ладу поршнева), а тому що клапан із-за зменшеного зазору погано віддає тепло сідлу в наслідок чого клапан перегрівається + має місце частковий прорив газів між клапаном і сідлом, що ще погіршує ситуацію, так що прогар клапана на зменшених зазорах тільки справа часу, чим менше - тим скоріше.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Gjonn Италофан
|
Добавлено: Пт Июл 01, 2011 22:09 Заголовок сообщения: |
|
|
Зелений писал(а): | Gjonn писал(а): | Доброго Всем дня!
Извини что сразу не отреагировал на ответ, просто сейчас у меня нет возможности быть часто в "инете". |
Клапан прогорає не тому що мотор перегрівається (на перегрітому моторі клапана ніколи не прогорають - скоріше виходить з ладу поршнева), а тому що клапан із-за зменшеного зазору погано віддає тепло сідлу в наслідок чого клапан перегрівається + має місце частковий прорив газів між клапаном і сідлом, що ще погіршує ситуацію, так що прогар клапана на зменшених зазорах тільки справа часу, чим менше - тим скоріше. |
Я не имел ввиду перегрев мотора. Я имел ввиду тепловой зазор что дается на расширение металла при нагреве. На дизеле температура в камере сгорания ниже чем на бензиновом, а тепловой зазор почему то больше. Мысль была, что металл клапанов, данного движка, имеет свою особенность, но покупал не оригинал, так что возможно нужно что то поменять. Да и в данной теме выяснилось что параметры из книг имеют разбег по данным. Придется поэкспериментировать.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Taras_Potatos Рулевой филиала
Возраст: 46 Знак зодиака: Зарегистрирован: 24.07.2006 Сообщения: 22630 Откуда: м. Львів
|
Добавлено: Пт Июл 01, 2011 23:14 Заголовок сообщения: |
|
|
Враховуючи більшу ступінь стиснення можливо об'єм повітря, що треба випхати з циліндра є більша, ніж у бензина??
_________________ This message was sent without a virus, please destroy some files by yourself.
/oo|_\__Ⓐ__/_|oo\ |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме
|